Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana concedeix 292.000 euros del “1,5% Cultural” a la rehabilitació d’una part de l’antic hospital de l’Illa del Rei

• Concretament, l’objecte d’aquesta subvenció és la Rehabilitació de la coberta i les façanes de l’ala sud de l’edifici.

• La subvenció inclou el finançament del 75% del projecte (292.000 euros). El 25% restant (97.652 euros), seran finançats per l’Ajuntament.

• Héctor Pons ha considerat que la rehabilitació d’aquest edifici, que acollirà un centre d’interpretació del Port de Maó, juntament amb el nou centre d’Art de Hauser and Wirth, “convertiran l’Illa del Rei i el Port de Maó en el referent turístic, cultural i artístic més important de Menorca”.

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit una subvenció de 292.000 euros del programa de Conservació del Patrimoni Històric Espanyol “1,5% Cultural”, a la rehabilitació d’una part de l’antic hospital de l’Illa del Rei. Així mateix, la resolució estableix un període màxim de 6 mesos per a l’inici de l’execució de les obres, que han de ser licitades pel Consistori.

D’aquesta manera, el Ministeri ha aprovat la sol·licitud de l’Ajuntament de Maó per optar al finançament del 75% del projecte de “Rehabilitació de la coberta i les façanes de l’ala sud de l’edifici de l’antic hospital de l’Illa del Rei (292.000 euros). El 25% restant del projecte (97.652 euros), seran finançats per l’Ajuntament de Maó.

Aquesta resolució definitiva s’ha dictat d’acord amb l’Ordre FOM 1932/2014, de 30 de setembre, per la que es publiquen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes per actuacions de conservació del patrimoni històric espanyol, i conforme a l’ordre FOM (ordre de 30 de maig de 2018), per la que es convoca la presentació de sol·licituds al Programa “1,5% Cultural”.

Per la seva part, l’Ajuntament de Maó i, també, la fundació Hospital Illa del Rei han rebut, amb alegria, la resolució favorable d’aquesta solitud, que permetrà la recuperació d’un dels edificis amb més valor històric, cultural i arquitectònic del municipi de Maó.

Així mateix, cal assenyalar que avança a bon ritme el projecte del centre d’interpretació del Port de Maó en aquest edifici de l’Illa del Rei, que comptarà amb diferents sales històriques, dividides entre les diferents nacionalitats que han tingut una relació directa amb el port de la ciutat.

Per la seva part, l’Alcalde de Maó, Héctor Pons, ha considerat que la rehabilitació de l’antic hospital, amb la creació d’un centre d’interpretació del Port de Maó, juntament amb la creació del nou centre d’Art de Hauser and Wirth, “convertiran l’Illa del Rei i el Port de Maó en el referent turístic, cultural i artístic més important de Menorca”.


Imatge