Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

MANIFEST 25N AJUNTAMENT DE MAÓ

DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ
DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

M A N I F E S T

Un altre 25 de novembre som aquí per expressar el nostre rebuig més enèrgic davant les violències masclistes i les seves diverses expressions, que ens colpegen la vida a totes i que continuen imparables.

Les violències masclistes representen, a la nostra societat, una vulneració greu i sistemàtica dels drets humans de més de la meitat de la població. Són una realitat persistent i cruenta, tal com demostren les xifres de dones assassinades i les denúncies per violència masclista; i, en concret, per agressió sexual.

En el moment actual, hem de fer visible l’amenaça de ser violentades, sobretot entre les dones més joves, fet que posa de manifest la necessitat d’abordar les causes i els perquès d’aquesta situació.

És imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, les imatges que tracten el cos de les dones com objectes sexuals i les fan responsables de l’agressió viscuda, i les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals, així com la banalització del masclisme.

La prevenció contra les violències masclistes ha de ser una política prioritària i que abasti tots els àmbits: educatiu, judicial, econòmic, social i polític. I també ha d’incloure una formació especifica per a tot el personal que hi està relacionat.

És necessari que els mitjans de comunicació i de producció cultural també es comprometin en la lluita contra la violència masclista, que facin un tractament adequat de les diferents formes que pren, que la facin visible i que evitin tractar-la amb sensacionalisme morbós; i que emprin un llenguatge i unes imatges no sexistes.

Amb tot açò, avui feim una demostració de força, una passa més per visibilitzar les múltiples opressions que patim cada dia; però no des del rol victimista de sentir-nos dèbils i amb por, sinó des del suport mutu, l’acompanyament i la reivindicació de l’espai públic. Un espai públic masculinitzat i moltes vegades inhòspit per a les dones, que sistemàticament hi patim agressions, des de les més invisibles fins a la violència física o sexual. Pensam, que, a través de l'autodefensa i l’apoderament, és com ens farem fortes davant aquests atacs; i, amb el suport mutu, podrem evitar que altres companyes patesquin allò que fa massa anys que patim.

Per totes les dones que estem cansades que ens xiulin pel carrer, cansades de sentir-nos incòmodes, de sentir-nos observades i jutjades, d’haver d’accedir al fet que ens acompanyin a ca nostra; cansades d’haver-nos de canviar de vorera, de no caminar tranquil·les, d’haver d’estar constantment en estat d’alerta; cansades de tenir por...

Ens preparam per un 25N amb una resposta contundent, perquè totes juntes som més fortes!

Perquè Maó és i serà antimasclista!


Imatge