Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament presenta un programa amb motiu Dia Internacional dels Drets de la Infància, adaptat a les mesures sanitàries

• Aquest any, l’Ajuntament de Maó assumeix la Presidència de la Sessió Parlamentària del IX Parlament Balear Infantil.

Maó, 10 de novembre de 2020.- Aquest dimarts, dia 10 de novembre, l’Ajuntament de Maó ha presentat el programa d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància que, enguany, s’ha d’adaptar a les mesures sanitàries vigents i celebrar diferents iniciatives de forma telemàtica.

En aquest sentit, un els dels actes principals del programa, com és el IX Parlament Balear Infantil, se celebrarà de forma virtual. Aquest any la temàtica principal seran els Objectius de Desenvolupament Sostenible, vinculats al medi ambient i la salut. Aquest 2020, Maó, assumeix la Presidència de la Sessió Parlamentària.

Avui, han participat en l’acte de presentació l’Alcalde de Maó, Héctor Pons, la primera Tinenta d’Alcaldia Conxa Juanola, i el regidor d’Educació, Joventut, Igualtat, Normalització Lingüística, Participació Ciutadana i Cooperació, Antoni Carrillos. Han estat acompanyats per dos membres del Consell Municipal de la Infància i Joventut de Maó, i representants de les entitats col·laboradores, com la gerent del Teatre Principal de Maó, Àngela Vallés, entre d’altres.

Per la seva part, el regidor d’Educació i Joventut, Antoni Carrillos ha recordat que “Maó és ciutat amiga de la infància i, per tant, tenim el compromís de vetllar pels interessos dels fillets i filletes, donar-los veu i escoltar quines són les seves inquietuds i com veuen la ciutat”.

Programa d’activitats:

Dimecres 18 de novembre. 17.00 h.
Ple Municipal Infantil, amb el Grup d’Infància del Consell Municipal de la Infància i Joventut de Maó. El Ple serà reproduït en línia (streaming) al Facebook de l’Ajuntament.

Dijous 19 de novembre. 18.00 a 19.00 h.
Contes per celebrar, per a infants de 6 a 9 anys, amb Andrea Oyamburu, a la Biblioteca Pública de Maó. (Cabuda limitada a 20 persones. Els infants poden anar tots sols o amb una persona acompanyant. Inscripció prèvia).

Divendres 20 de novembre. 10-12h.
IX Parlament Balear Infantil.
Temàtica: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats al medi ambient i la salut, també vinculats a l’impacte de la COVID-19 en la infància.

Acte que organitzen cada any UNICEF, l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor i el Parlament de les Illes Balears en motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància.


Tres filletes del Consell Municipal d’Infància i Joventut participaran en aquesta Sessió parlamentària que, enguany, serà en format virtual, a causa de l’actual situació sanitària.

Divendres 20 de novembre. 19.00 h.
H2O, al Teatre Principal de Maó, per a infants a partir de 3 anys (preu únic: 6 €).

Espectacle de dansa-teatre familiar. H2O és un cant a la naturalesa, poètic i visual, divertit i tendre, que tracta d’educar en els valors de l’ecologia, amb l’objectiu d’adonar-nos de la importància de cuidar el nostre planeta Terra. L’espectacle serà reproduït en línia (streaming) per a les escoles.

Dissabte 21 de novembre. Ca n’Oliver. 10.00 a 11.30 h i 12.00 a 13.30 h.
Taller de restauració de pintura: restaurem les pintures dels sostres de Ca n’Oliver, per a infants entre 8 i 13 anys (2 grups d’un màxim de 10 infants. Inscripció prèvia).

Ca n'Oliver és una casa decorada amb pintures fastuoses, que reflecteixen l'opulència de la burgesia maonesa del segle XIX. Aquesta decoració requereix un manteniment del qual és responsable el personal tècnic restaurador. Descobrirem els misteris ocults i posarem en pràctica diverses tècniques de restauració reals, com la neteja de superfícies, reintegracions i consolidacions a una petita obra que podràs emportar-te a ca teva.

Dissabte 21 de novembre. 17.00 a 18.00 h.
Mou-te i riu en família, amb Doryan Suárez, al Centre Cívic ses Vinyes.
(Grup màxim de 5 famílies. Inscripció prèvia).

Taller de dansa en família, on es crea un espai per al joc en moviment. Adreçat a infants de 2 a 4 anys, acompanyats per una o dues persones adultes.

Dissabte 21 de novembre. 18.30 a 19.30 h.
Taller de dansa creativa, amb Doryan Suárez, al Centre Cívic ses Vinyes.
(Grup màxim de 10 infants. Inscripció prèvia).

Taller adreçat a infants entre 4 i 6 anys, en el qual s’empren diferents tècniques de la dansa contemporània, el ballet, el hip-hop i el moviment expressiu, i sempre s’atén el moment concret de desenvolupament dels infants participants.

Divendres 20, dissabte 21 i diumenge 22 de novembre.
Ajuntament de Maó, de 18.00 a 0.00 h.
Il·luminació de de la façana en blau, color del Dia Internacional dels Drets de la Infància.

Setmana del 23 al 27 de novembre, de 19.00 a 20.30 h. Museu de Menorca.
Taller-diàleg: “Al voltant dels efectes de la pandèmia, xerram dels infants?”, amb Jara Sánchez. (Grups de 10 persones, com a màxim. Inscripció prèvia. Número de tallers en funció de la demanda).

Aquest taller de reflexió convida a dialogar, entre tothom, sobre els efectes que ha tingut la pandèmia sobre els més joves. Consisteix en un espai de trobada i reflexió destinat a famílies,


professionals de l’àmbit educatiu, social i sanitari, i a qualsevol persona vinculada als col·lectius d'infants i joves o que tengui interès per aquesta temàtica. Perquè una mirada conjunta i atenta segur que ens aporta eines per alleugerir l'impacte negatiu de la pandèmia en l’àmbit referit.

OBSERVACIONS IMPORTANTS

• En totes les activitats programades es vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció i seguretat sanitària vigents.
• Els infants majors de 6 anys han de fer ús de la mascareta, obligatòriament.
• Inscripcions prèvies: es poden fer mitjançant l’adreça electrònica infancia@ajmao.org o al telèfon 971369800
• S’ha d’indicar l’activitat a la qual s’inscriu, el nom i llinatges de les persones que s’inscriuen (infants i persones adultes), edat, DNI dels progenitors que s’inscriguin i telèfon de contacte.Imatge