Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
10/01/2020
El dia 17 de gener se celebrarà la tradicional beneïda d’animals, al carrer de ses Moreres de Maó, entre les 11.30 i les 12.30 hores
 

L’Ajuntament de Maó presenta el programa de festes de Sant Antoni

Divendres 10 de gener de 2020
Aquest divendres, 10 de gener de 2020, s’ha presentat el programa de les activitats que se celebraran a Maó amb motiu de la festivitat de Sant Antoni, entre els dies 16 i 19 de gener.

El programa comptarà amb una sèrie d’activitats diverses, entre les quals podem trobar diferents torrades populars, la tradicional beneïda d’animals, una fira gastronòmica, diversos concerts i una representació de la conquesta de Menorca, a més de diferents passacarrers, entre d’altres.

Durant l’acte, el tinent d’Alcaldia de Dinamització Econòmica i Festes, José Manuel García, ha explicat que enguany cal destacar la incorporació de “més música” a la torrada que se celebrarà el dia 16 de gener, a plaça del Claustre, on es repartiran un total de 1.000 panets. A part dels grups Pinyeta Pinyol i del Grup Folklòric Es Rebost, aquest any l’acte comptarà amb l’actuació del grup Es Gall de sa Pastera, que vindrà des de Barcelona, tot i que la meitat dels seus components són maonesos.

D’altra banda, José Manuel García també ha destacat el canvi d’ubicació de la fira gastronòmica, que aquest any se celebrarà, durant els dies 17 i 18 de gener, a la plaça de la Constitució, que estarà decorada amb banderes de Menorca i ambientada amb música menorquina, i recollirà els principals productes de la gastronomia local. Així mateix, en aquesta edició el nombre de parades d’aquesta fira creix, i passa de les 8 de l’any passat a les 11 d’enguany.

Entre les diverses iniciatives, el dijous 16 de gener destaca per la sortida de la imatge de sant Antoni, des de l’antiga església de sant Antoni, acompanyada pels gegants de Llucmaçanes i una banda de cornetes i tambors. El recorregut arribarà fins a l’església de sant Antoni (av. Vives Llull). Allà, a partir de les 19.00 hores tindrà lloc una torrada popular; concretament, al pati de la parròquia.

El dia 17 de gener se celebrarà la tradicional beneïda d’animals, al carrer de ses Moreres de Maó, entre les 11.30 i les 12.30 hores. El mateix dia també es podrà gaudir d’un concert de Cala Joia, a la plaça de la Constitució, a partir de les 18.00 hores, a més del concert de Suso González i Marco Mezquida al Teatre Principal de Maó, a partir de les 20.00 hores.

El dia 18 de gener, els infants podran gaudir de la tradicional representació de la conquesta de Menorca, a càrrec de la Colla de Geganters de Llucmaçanes i la Banda de Música de Maó, que es durà a terme a la plaça de la Constitució.

Finalment, el diumenge 19 de gener hi haurà un recorregut anomenat “Passeig per la història”, guiat per Francesc Carreras, que s’iniciarà a la plaça de la Conquesta, a les 10.00 hores.


Imatge