Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
09/01/2019
El festival tindrà lloc del 16 al 20 de gener, i permetrà veure cinema infantil i de qualitat en català als cinemes Ocimax de Maó.
 

L'Ajuntament organitza la primera edició del Festival de Cinema Infantil en Català

El festival tindrà lloc del 16 al 20 de gener, i permetrà veure cinema infantil i de qualitat en català als cinemes Ocimax de Maó.

Maó, 9 de gener de 2019

Del 16 al 20 de gener, els cinemes Ocimax de Maó acolliran la primera edició del Festival de Cinema Infantil en Català, una iniciativa organitzada per l'Ajuntament de Maó amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

El festival comptarà amb un total de cinc sessions i permetrà veure pel·lícules i curtmetratges internacionals doblats al català, i adreçats a fillets i filletes de diferents franges d'edat i a partir de tres anys. Les entrades tindran un preu de dos euros.

Cinema infantil en català i de qualitat

Biel Pons, regidor de Política Lingüística, ha explicat que "aquest festival pretén omplir el buit que hi ha pel que fa a la presència de la llengua pròpia en el sector audiovisual, i més concretament en el sector del cinema".

Pons també ha assenyalat que "l'oferta en altres llengües, sobretot en castellà, a la televisió, a internet i al cinema, és molt potent i, en canvi, la presència del català és escassa, i el que pretenem és donar l'oportunitat a qui ho vulgui de poder veure cinema en català".

Finalment, el regidor ha afirmat que "també volíem poder brindar una oferta de qualitat i adaptada al públic infantil, i oferir un tipus de cinema que és difícil de veure per altres circuits".

Programa del Festival de Cinema Infantil en Català

NEU I ELS ARBRES MÀGICS
Dimecres 16 de gener, a les 18.00 h
A partir de quatre anys

Programa format per 4 curtmetratges. 51 minuts

Unides per una temàtica al voltant de la natura i els arbres, les històries de Neu i els arbres màgics constitueixen quatre contes inoblidables sobre l’enginy, l’amistat, el respecte i l’alegria de viure a la natura.

PHANTOM BOY
Dijous 17 de gener, a les 18.00 h
A partir de vuit anys

Alain Gagnol i Jean Loup Felicioli. França, 84 min

Un misteriós gàngster fereix l’Àlex, un inspector de policia. Immobilitzat a l’hospital, Àlex hi fa amistat amb Leo, un noi d’onze anys que té el poder de sortir del seu cos.

EL REGAL DE LA MOLLY MONSTRE
Divendres 18 de gener, a les 18.00 h.
A partir de tres anys

Ted Sieger. Alemanya-Suècia-Suïssa, 70 min

Na Molly és la filla única d’en Popo i l’Etna Monstre, la reina de la casa. La seva vida transcorre a l’entorn familiar, jugant amb el seu millor amic, l’Edison, una jugueta de corda que té vida pròpia. Al País dels Monstres, tanmateix, les mares fan l’ou i els pares el mantenen calent camí de l’illa de l’Ou, on tots els monstres surten de la closca.

EL BOSC DE HAQUIVAQUI
Dissabte 19 de gener, a les 16.00 h.
A partir de quatre anys

Rasmus A Sivertsen. Noruega-Països Baixos, 115 min.

El bosc de Haquivaqui és un bon lloc per a viure-hi, però els animals petits han de vigilar que els més grossos no se’ls mengin. Claus, el ratolí trapella, i els seus amics tenen por de la guineu Marvin i d’altres depredadors. Però el que fa vessar el got de la paciència és que un bon dia l’eriçó Horaci intenta menjar-se l’àvia ratolineta.

AL SOSTRE DEL MÓN
Diumenge 20 de gener, a les 16.00 h.
A partir de sis anys

Rémi Chayé. França-Dinamarca, 81 min.

1882. Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin, un explorador famós que va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del pol Nord.Imatge