Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

12/06/2017
La iniciativa s’emmarca en la millora de la gestió de l’aigua al municipi, una de les prioritats de l’actual equip de govern, i en les tasques de recuperació dels dipòsits d’aigua de pluja de Maó.
 

L’AJUNTAMENT ELABORA UN PLÀNOL DELS ALJUBS DE LA CIUTAT

La iniciativa s’emmarca en la millora de la gestió de l’aigua al municipi, una de les prioritats de l’actual equip de govern, i en les tasques de recuperació dels dipòsits d’aigua de pluja de Maó.

Maó, 12 de juny de 2017

L’Ajuntament ha elaborat un plànol amb tots els aljubs de la ciutat de Maó, en el qual s’indica l’estat actual de cadascun dels dipòsits. La iniciativa s’emmarca en els esforços per millorar la gestió de l’aigua al municipi, una de les prioritats de l’actual equip de govern, i en la recerca de noves formes d’aprofitament d’aquest bé escàs.

En aquest sentit, la recuperació dels aljubs és una de les primeres mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament, amb l’objectiu de poder utilitzar l’aigua de la pluja per a usos com el reg de parcs i jardins o la neteja de carrers.

A més, l’ús d’aljubs per a usos que no requereixen aigua potable és una mesura considerada com a prioritaria pel Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB), ja que permet preservar l’aigua dels aqüífers per al consum humà i fomenta l’ús racional i sostenible d’aquest recurs.

Recuperació dels aljubs

Actualment, a la ciutat de Maó hi ha quatre aljubs en ús (parc de ses Rodees, pista d’atletisme del Poliesportiu, camp de l’Sporting Mahonès i camp de futbol de Bintaufa), amb una capacitat total de 2.415m3.

Estan en fase de recuperació els aljubs del parc des Freginal i del Quarter de Santiago (que ja s'ha començat a emprar), que tenen una capacitat total de 405m3, i pròximament començarà l’execució d’un nou aljub al Poliesportiu Municipal, que tindrà una capacitat de 600m3. En total, els nous aljubs i els recuperats implicaran un augment de les reserves d’aigua de 1.005 m3.




 

Tornar
 
 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia