Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

El Festival de Música Antiga de Maó celebrarà la seva vuitena edició, entre els dies 7 i 15 de novembre, al Claustre del Carme

A més a més, entre el 6 i el 15 de novembre es podrà visitar una exposició complementària de pintures i instruments, a càrrec del pintor Enric Gol.

• L'Ajuntament de Maó col·labora amb aquest Festival amb l'objectiu d'ajudar i contribuir a l'activitat cultural de qualitat i segura, en aquests moments tan difícils per al sector.

Maó, 16 d'octubre de 2020. Aquest matí, s'ha presentat el VIII Festival de Música Antiga de Maó, que se celebrarà entre els dies 7 i 15 de novembre al Claustre del Carme de Maó. A més a més, entre el 6 i el 15 de novembre es podrà visitar una exposició complementària de pintures i instruments, a càrrec del pintor Enric Gol. L'associació La Galatea organitza aquest consolidat festival, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó.

El consistori dóna, així, suport al Festival, amb l'objectiu d'ajudar i contribuir a l'activitat cultural de qualitat i segura a la ciutat, en aquests moments tan difícils per al sector.

En aquest sentit, la vuitena edició del Festival de Música Antiga de Maó permetrà gaudir de diferents interpretacions musicals de gran nivell, així com d'una sèrie d'activitats complementàries, entre les quals destaquen diferents conferències i classes magistrals.

El programa d'actes començarà el divendres dia 7 de novembre, amb una doble sessió. A les 12.00 hores tindrà lloc la interpretació d'un conte musical, i teatral: "Sabatilles Vermelles", a càrrec d'Alexander Hopkins (guitarra barroca), Elena Armenteros (arpa de dos ordres), Laura Sintes (ballarina) i Maria Antonietta Muggianu (narradora).

També el dissabte dia 7 de novembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la conferència "El paisaje sonoro en la obra de El Bosco", a càrrec de Galileo Tejero González.

Aquest festival és una oportunitat per aprendre i gaudir de la millora música antiga, aprofitant la reunió a Maó de músics i cantants de primera fila dins aquest món, reconeguts en l'àmbit internacional.

Han participat en l'acte de presentació, que ha tingut lloc avui a la Sala de Plens de l'

Ajuntament, l'Alcalde de Maó, Héctor Pons, la Regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, Alexander Hopkins i Maria Antonietta Muggianu, membres del grup La Galatea, el pintor Enric Gol, i la promotora de l'Hotel Jardí de Ses Bruixes, empresa col·laboradora, Anja Sánchez-Rodrigo, entre altres.

Per la seva part, Conxa Juanola ha explicat que des de l'Ajuntament, "enguany, més que mai, tenim la intenció de poder mantenir una oferta d'activitats perquè no s'aturi la programació cultural, mantenint les aportacions econòmiques i, també, la cessió d'espais municipals, per poder organitzant actes culturals".

Per altra banda, Maria Antonietta Muggianu ha volgut agrair a l'Ajuntament i a les entitats col·laboradores el seu suport en aquests moments i ha enviat el missatge que "la cultura és un espai segur i necessari, no només perquè es respecten al màxim totes les mesures sanitàries, sinó també perquè és també un mitjà per mantenir un bon estat psicològic".

La promotora de l'Hotel Jardí de Ses Bruixes, empresa col·laboradora, Anja Sánchez-Rodrigo, ha explicat que "volíem recolzar aquest esdeveniment, preparat amb tanta passió, perquè la cultura és l'aliment de l'ànima" i, en aquests moments, "poder gaudir i participar d'aquest esdeveniment ens ajuda a ser més feliços".

El Festival complirà totes les normes sanitàries vigents. L'aforament serà limitat i les entrades es poden reservar a través de galateabaroque@gmail.com o al telèfon 633 436 600.


Imatge