Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

L’Ajuntament de Maó rendeix homenatge als Millors Esportistes Locals de la temporada 2019/2020

• A més del lliurament del guardó, les candidatures guanyadores també rebran una aportació econòmica en material i equipament esportiu.

• Es tracta d’un reconeixement institucional que vol seguir donant suport a l’esport base i fomentar, així, tots els valors saludables que aquest promou.

• Arturo Sintes Lluch ha rebut un reconeixement per la seva trajectòria professional.

Maó, 25 de setembre de 2020. Aquest divendres, dia 25 de setembre, ha tingut lloc, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó, l’acte de reconeixement als Millors Esportistes Locals de la temporada 2019/2020. La cerimònia ha comptat amb les mesures de seguretat sanitària vigents.

Es tracta d’un reconeixement institucional que impulsa cada any el consistori, que vol seguir donant suport a l’esport base i fomentar, així, tots els valors saludables que aquest promou.

Poden presentar la seva candidatura a Millors Esportistes Locals tots els esportistes menors de 25 anys, masculins i femenins, natius o residents a Maó, o esportistes no residents que competeixen amb un club de la localitat. A més del lliurament del guardó, les candidatures guanyadores també rebran una aportació econòmica en material i equipament esportiu.

En aquest sentit, avui, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i el regidor d’Esports, Carlos Montes, han fet entrega d’un obsequi als millors esportistes del municipi, dividits en les següents categories: Individual Femení, Individual Masculí, Equip Femení, Equip Masculí.

D’aquesta manera, els esportistes destacats d’enguany han estat els següents:

Individual femení:
Maria de la Pau Caules Genestar - Hípica (volteig)
Llucia Rovellada Vinent - Judo
Edith Robert Torrent - Judo

Individual masculí:
Pablo Sangil Serrano - Judo
Eric Navarro Comes - Bàdminton
Felipe Virgili Berini – Tenis

Equip Femení:
Menorca Volteig -Hípica

Equip Masculí:
CD Menorca Cadet A -futbolMenció Especial a Arturo Sintes

Per altra banda, l’Ajuntament es reserva una menció especial, destinada a reconèixer el mèrit esportiu. En aquesta edició, el guardonat ha estat Arturo Sintes Lluch, en reconeixement a la seva trajectòria professional.

En l’àmbit esportiu, Arturo Sintes va ser Campió de Menorca de Ciclisme per puntuació l’any 1968 i Campió d’Espanya de Marxes Cicloturistes per etapes, l’any 2002-2003.

Entre altres càrrecs, Arturo Sintes va ser nomenat, l’any 1981, delegat de la Federació Balear de Ciclisme, de la qual seria vicepresident l’any 2005 i president, l’any 2007. Exercint aquest càrrec, va organitzar cinc campionats d’Espanya en pista, tres copes de Espanya en pista, a més d’instaurar, l’any 2009, la Marxa Cicloturista de les Illes Balears.

Va assumir, també, el càrrec de president de la Comissió Nacional de Ciclisme en Pista, de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme, durant quatre anys, i va participar en cinc mundials i en dues copes del món.

Per altra banda, l’any 2001 va fundar l’Associació Cicloturista de Menorca, de la qual va exercir com a president.

Els anys 2007, 2011, 2013, 2015 i 2017 va participar, com a Delegat de Ciclisme d’IGA Menorca, en els Island Games.

El 2011 presenta la Fundació Ciclisme Maó-Menorca, l’any 2012 recupera la Festa de la Bicicleta de l’Ajuntament de Maó i el 2014 organitza l’exposició “70 anys de ciclisme a Menorca”.

També és coneguda la seva faceta de president del Real Aeroclub Mahón-Menorca (any 1983), i de president de l’Atlético Mahonés, el 1989. L’any 2008 funda el Club Rotary Mahón–Mo.

Pel que fa al jurat d’aquesta edició, que ha seleccionat, d’entre totes les candidatures, els guardonats d’enguany, ha estat format per les persones següents:

Periodistes:
Dino Gelabert (Diari Menorca)
Iván Martín (Onda Cero, Agencia EFE, Ara Balears)

Representants d’entitats esportives:
Magda Humbert (UEM)
Pep Costa (Club Badminton Maó)
Borja Goñalons (Club Arc Maó)


Imatge